تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی

آنچه در این مقاله میخوانید
اشتراک گذاری
طراحی نمای ساختمان
تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی
آنچه در این مقاله میخوانید

تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در سال های اخیر کاهش مصرف انرژی به عنوان یکی از مسائل چالش برانگیز در امر ساخت و ساز می باشد، که مهندسان و معماران به سادگی از کنار آن رد نمی شوند. در صورتی که طراحی نمای ساختمان به درستی انجام بگیرد، به مقدار زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. در ادامه قصد داریم به بررسی موارد مهم در این زمینه بپردازیم.

بررسی تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی

نما در ساختمان ها به عنوان اولین لایه ی محافظتی شناخته می شود. این بخش از ساختمان در میزان تبادل انرژی به صورت داخلی و خارجی تاثیر بسزایی دارد. برای اینکه میزان اتلاف انرژی را به کمترین حد خود برسانند، لازم است، علاوه بر متریال های مناسب، از طراحی هوشمندانه و تکنولوژی مدرن استفاده گردد.

بر اساس پژوهش های انجام گرفته، ثابت شده که استفاده از نماهای بهینه و مناسب باعث می شود، به مقدار زیادی هزینه های مربوط به سرمایش و گرمایش ساختمان کاهش پیدا کند. انتخاب نمای مناسب به افزایش پایداری محیط کمک زیادی می کند.

§       انتخاب نمای دو پوسته

در ادامه تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی قصد داریم، به بررسی یکی از انواع کاربردی نما بپردازیم. نمای دو پوسته به شکل دو لایه ی مجزا طراحی شده است. در بین این دو لایه یک فضای خالی وجود دارد، امکان تنظیم جریان هوا را به وجود می آورد. این مدل نما می تواند، به صورت یک یک عایق حرارتی کاملا طبیعی عمل کند. سقف های دو پوسته از مزایای مختلفی برخوردارند، که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • بهینه سازی برای مصرف نور طبیعی
  • در تابستان و زمستان به کاهش انتقال حرارت کمک زیادی می کند.
  • استفاده از این نوع نما باعث می شود، احتیاج به سیستم های گرمایشی و سرمایشی در ساختمان کاهش یابد.

پژوهش های علمی انجام گرفته در این زمینه بیانگر این است، که ساختمان هایی که نمای آن ها به شکل دو پوسته طراحی شده است، تا 40 درصد با کاهش مصرف انرژی مواجه شود. معمولا از این روش کاربردی در مناطقی استفاده می شود، که تغییرات دمایی بسیار زیادی وجود دارد.

تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی

§       انتخاب نمای شیشه ای کم گسیل

یکی از نماها که در تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی دخیل است، نمای شیشه ای کم گسیل می باشد. طراحی این نما به گونه ای انجام شده، که از پوشش ویژه ای برخوردار است. این پوشش باعث می شود، در تابستان از انتقال گرمای بیش از اندازه به داخل ساختمان جلوگیری می کند. علاوه بر این در فصل زمستان نیز از خروج گرما در ساختمان پیشگیری خواهند کرد.

ساختار این نوع شیشه ها به شکلی است، که قابلیت کاهش مصرف انرژی را تا 30 درصد دارد. این شیشه ها دارای قابلیت های زیر است:

  • با سرمایشی و گرمایشی را کاهش می دهند.
  • به ارتقاء بهره وری انرژی در ساختمان کمک می کند.
  • راحتی کاربران را به مقدار زیادی افزایش می دهد.

امروزه برخی از این شیشه ها وجود دارد، که امکان تنظیم نور را که به شکل ورودی است، را دارد. این قابلیت به افزایش بهره وری انرژی کمک کرده، هزینه های روشنایی را نیز به مقدار زیادی کاهش می دهد.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید

§       انتخاب نماهای سبز

از جمله نماهایی که در تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی نماهای سبز می باشند. این دسته نماها به شکل دیوره هایی طراحی می شوند، که از گیاهان زنده تشکیل شده اند، که برای پوشش دادن، سطوح خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. انتخاب این سیستم برای نمای ساختمان در کاهش دمای ساختمان و محیط اطراف تاثیر زیادی می گذارد. در ادامه به معرفی مزایای این نوع نما خواهیم پرداخت.

  • به کاهش حرارتی جزیره شهری کمک می کند.
  • احتیاج به تهویه مطبوع را کاهش می دهد.
  • قابلیت جذب اکسیژن و ارتقا کیفیت هوای محیط کمک می کند.

در کنار مزیت های زیست محیطی این نوع نما می تواند، به بعد زیباشناسی ساختمان ها کمک کند. استفاده از این مدل نما به ارزش اقتصادی ساختمان ها کمک زیادی می نماید.

§       انتخاب نمایی با مصالح حرارتی

در ادامه تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی قصد داریم، به مصالحی اشاره کنیم، که از قابلیت های عایق بودن برخوردار هستند. این مصالح شامل فوم های پلی یورتان، پنل های کامپوزیتی عایق، آجرهای ترموفومی و … می شوند. استفاده از نماهای حرارتی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از اتلاف انرژی دارد.

  • با استفاده از این نوع نما از کاهش تبادل حرارت بین بخش بیرونی و درونی ساختمان جلوگیری نمایید.
  • به افزایش راندمان انرژی منجر می شود.
  • هزینه های گرمایش و سرمایش را به مقدار زیادی کاهش می دهد.

بر اساس تحقیقات انجام شده، انتخاب عایق های حرارتی برای نمای ساختمان ها تا 35 درصد کاهش انرژی را به دنبال دارد.

تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی

طراحی هوشمندانه نمای ساختمان ها

طراحی هوشمندانه به عنوان یکی از عوامل تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی می باشد. برای طراحی نمای ساختمان لازم است، شرایط جغرافیایی منطقه را در نظر داشته باشید. باید به نوع کاربری و جهت گیری ساختمان دقت نمایید. بعضی از استراتژی هایی که در این زمینه مهم است شامل موارد زیر می باشد:

  • برای کنترل نور خورشید باید از سایبان های متحرک استفاده شود.
  • استفاده از تهویه های طبیعی که از قابلیت باز شوندگی برخوردار هستند.
  • برای کاهش جذب انرژی در این موقعیت از رنگ های روشن کمک می گیرند.

استفاده از نماهای پارامتریک در تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی بسیار موثر می باشد. این ویژگی برای کنترل نور و حرارت طراحی شده است. امروزه به کارگیری نماهای هوشمند و به کارگیری مصالح، تکنولوژی نوین در کاهش مصرف انرژی تاثیر بسزایی دارد. طراحی بهینه نما در ساختمان باعث صرفه جویی اقتصادی در زمینه مصرف انرژی می شود.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی انواع نماهای ساختمانی و تاثیر نمای ساختمان در کاهش مصرف انرژی دارد پرداختیم. با توجه به اهمیت استفاده ی بهینه از انرژی در دنیای امروز لازم است، برای انتخاب نمای مناسب برای ساختمان های مختلف از تیم های متخصص در این زمینه مانند گروه اینفورم کمک بگیرید.

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *