طراحی نما چوبی ساختمان

آنچه در این مقاله میخوانید
اشتراک گذاری
طراحی نمای ساختمان
طراحی نما چوبی ساختمان
آنچه در این مقاله میخوانید

طراحی نما چوبی ساختمان این روزها محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. از نظر تاریخی، چوب را می‌توان یکی از اولین مصالح مورد استفاده برای ساخت خانه دانست. از آنجا که در آن زمان مصالح دیگری در دسترس نبود، تنها مصالح موجود برای ساخت خانه چوب و سنگ بود.

با این حال، اگر چوب به درستی استفاده شود، می‌تواند ساختار و مقاومت خانه را فراهم کند، به همین دلیل است که کاربردها و طرفداران بیشتری پیدا کرده است. چوب همچنین امروزه در طیف وسیعی از طرح‌ها جایگاه مناسبی برای خود پیدا کرده است.

ادامه این مقاله بر طراحی نما چوبی ساختمان و همچنین مزایا و معایب آن تمرکز خواهد کرد.

طراحی نما چوبی ساختمان چیست؟

نمای چوبی، نمایی است که در درجه اول از چوب تشکیل شده است، اما فریب نخورید: چوب با چوب خام و ارگانیکی که از درختان بریده شده و به عنوان الوار استفاده می‌شود، یکسان نیست. نمای اکثر ساختمان ‌های معاصر از چوب فرآوری شده تولید و با عملیات حرارتی، کیفیت بالاتری نسبت به چوب طبیعی پیدا کرده است. ترمووود نام این ماده زیبا، بادوام و پرکاربرد است.

محبوبیت طراحی نما چوبی ساختمان

اگرچه طراحی نما چوبی ساختمان مزایای متعددی دارد، اما باید تأکید کرد که آنها برای بادوام‌ تر و قوی‌تر کردن چوب در طول زمان، تلاش زیادی کرده ‌اند. با این حال، هنوز هم یک ماده شکننده است و به همین دلیل نگهداری دقیق آن ضروری است.

به عنوان مثال، می ‌توان از مواد ویژه ‌ای برای محافظت و پوشش چوب در برابر عناصر خارجی مختلف استفاده کرد. میزان استفاده از این مواد یک سوال اساسی است. زیرا ویژگی ‌های آن با گذشت زمان رو به زوال می‌رود.

مزایای طراحی نما چوبی ساختمان

طراحی نما چوبی ساختمان به دلیل ظاهر طبیعی و رگه ‌های زیبایش، معمولاً ماده‌ای عالی برای نمای ساختمان و ایجاد ظاهری جذاب برای سازه است. علاوه بر این، این ماده زیبا و متمایز، ضد آب، ضد رطوبت و مقاوم در برابر پوسیدگی و تخریب حتی در معرض برف و باران است.

یکی از ویژگی ‌های جذاب این ماده این است که اگرچه از چوب واقعی ساخته شده و محصولی کاملاً طبیعی است، اما استفاده از آن می‌تواند نمای بیرونی ساختمان را از کپک و هجوم حشرات محافظت کند. استفاده از چوب در نما، مزیت دیگری نیز دارد و آن کاهش میزان فشار و وزن وارده بر سازه است.

وزن ترمووود بسیار کمتر از سایر مصالح ساختمانی مانند سیمان و سنگ است و ساخت و ساز با آن ممکن است ایمن‌تر باشد. ظرفیت عایق ‌بندی طراحی نما چوبی ساختمان یکی از مهمترین معیارها برای تعیین مناسب بودن آنها برای استفاده در نما است.

طراحی نما چوبی ساختمان

معایب طراحی نما چوبی ساختمان

ترمووود در مقایسه با چوب خام، مقاومت بیشتری در برابر آتش دارد، اما همچنان نسبت به سایر مصالح مانند سنگ، قابل احتراق‌تر است. یکی از معایب طراحی نما چوبی ساختمان همین است. به گفته بسیاری از نصابان، چوب باید پس از نصب روی نما، با استفاده از رنگ مناسب و مواد عایق معمولی، بیشتر محافظت شود.

اگر از این مواد روی چوب ترمووود استفاده نشود، ممکن است نمای ساختمان به مرور زمان در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب تغییر رنگ دهد. کاهش مقاومت مکانیکی چوب در مرحله آماده‌ سازی، یکی دیگر از معایب نماهای چوبی است.

آیا نمای چوبی انتخاب خوبی است؟

بیننده می‌تواند قبل از ورود، نمای خانه را ببیند؛ بنابراین، طراحی نما چوبی ساختمان چیزی است که زمان و منابع زیادی برای برنامه‌ریزی و اجرا نیاز دارد. حتی کوچکترین جزئیات، مانند مصالح مورد استفاده برای اجرا، در این ابتکارات در نظر گرفته خواهد شد.

چوب یک ماده واقعاً محبوب است که در ساخت خانه ‌های مدرن و امروزی و همچنین کلبه‌ های روستایی، با توجه به مزایای نماهای چوبی که قبلاً ذکر شد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. طبیعتاً کیفیت مصالح نیز نقش دارد و انتخاب چوب مناسب برای نمای چوبی تأثیر قابل توجهی بر زیبایی و جذابیت آن دارد و آن را به گزینه ‌ای ممتاز تبدیل می‌کند.

شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید

انواع مختلف چوب های مورد استفاده در نما

نوع چوبی که در طراحی نما چوبی ساختمان استفاده شود، به هزینه ‌ای که کارفرما می‌تواند بپردازد و محیطی که سازه در آن ساخته می‌شود، بستگی دارد. بافت و رنگ آن نیز می‌تواند تحت تأثیر ترجیحات طراح و کسب و کار باشد. همانطور که قبلاً گفتیم، در نما از طیف گسترده‌ ای از چوب‌ ها، از جمله چوب‌ های نرم و چوب ‌های سخت، استفاده می‌شود.

چوب درختانی مانند کاج و صنوبر، چوب‌ های نرم محسوب می‌شوند. چوب درختانی مانند راش و بید نیز در دسته چوب ‌های سخت قرار می‌گیرد. چوب این درختان به دلیل بافت جذابشان بسیار مورد توجه و استفاده قرار می‌گیرد.

روش ترموود نمودن چوب های نما

چوب، چوب معمولی از درختان مختلف است، اما برای اینکه برای استفاده در طراحی نما چوبی ساختمان مناسب باشد، باید مراحل و کارهای مختلفی روی آن انجام شود. مقاومت چوب در برابر عوامل مختلفی از جمله موریانه، کپک، آفتاب، حشرات، باد، باران و سایر موارد احتمالی، با این روش که به عنوان ترمووودینگ شناخته می‌شود، افزایش می‌یابد.

مرحله اول: خشک کردن چوب

در این مرحله، چوب در یک خشک‌کن، که یک دستگاه تخصصی است و برای این منظور استفاده می‌شود، تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد گرم می‌شود. پس از آن، دما تا ۱۳۰ درجه افزایش می‌یابد و چوب به سرعت خشک می‌شود. در این مرحله رطوبت چوب تقریباً صفر است.

مرحله دوم: اعمال عملیات حرارتی روی چوب

مرحله دوم طراحی نما چوبی ساختمان پس از خشک شدن کامل چوب آغاز می‌شود. اکنون چوب در مجموعه‌ای از کوره‌های بسیار داغ با دمای ۱۸۵ تا ۲۱۵ درجه سانتیگراد به مدت چند ساعت گرم می‌شود.

طراحی نما چوبی ساختمان

مرحله سوم: رطوبت‌ دهی به چوب

در مرحله آخر، دما با اعمال آب به کوره‌ ها کاهش می‌یابد. افزودن رطوبت به چوب زمانی شروع می‌شود که دمای کوره به ۱۰۰ درجه سانتیگراد برسد.

سخن پایانی

محیط شهری با افزودن ترکیبی از زیبایی ارگانیک و گرمای بصری حاصل از طراحی نما چوبی ساختمان، بهبود می‌یابد. با انتخاب چوب مناسب و اجرای ماهرانه، این نوع نما علاوه بر زیبایی‌شناسی، می‌تواند بادوام و مقاوم در برابر آب و هوا نیز باشد؛ بنابراین، نمای چوبی انتخابی عالی برای ایجاد هویتی منحصر به فرد و شخصی در معماری مدرن و سنتی است.

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *