مراحل نوسازی ساختمان اداری یک امر بسیار مهم است، که قبل از اقدام باید به آن توجه داشته باشید. آشنایی با این مراحل باعث می شود، فرایند بازسازی به بهترین وجه ممکن انجام بگیرد. نوسازی ساختمان های اداری با این هدف انجام می گیرد، که خرابی های به وجود آمده، در اثر زمان را از بین ببرند. مراحل نوسازی را با این هدف انجام می دهند، تا از خرابی تمام ساختمان جلوگیری کرده، ساختمان را مجددا قابل استفاده کنید.
بیشتر بخوانید
آشنایی با مراحل نوسازی ساختمان اداری
مراحل نوسازی ساختمان اداری به عنوان یک فرایند پیچیده و چالش برانگیز به شمار می رود. برای دست یابی به این هدف لازم است، افراد از یک برنامه ریزی دقیق و اجرای منظم و کنترل شده برخوردار باشند. انجام فرایند نوسازی نه تنها باعث بهبود ظاهری بنا می شود، که به ارتقاء کاربری آن نیز کمک زیادی می کند. این امر باعث می شود، ارزش ملک اداری افزایش یافته و در ادامه بازده و راندمان کاری کارکنان نیز بالا برود. در ادامه قصد داریم به بررسی مراحل نوسازی ساختمان اداری بپردازیم.
§ ارزیابی اولیه و برنامه ریزی
اولین گام از مراحل نوسازی ساختمان اداری ارزیابی نخستین و برنامه ریزی دقیق می باشد. در این مرحله کارشناس مربوطه وضعیت فعلی ساختمان را مورد بررسی قرار می دهد، سپس محدودیت ها و نیازهایی را که وجود دارد، را شناسایی کرده، بر اساس آن اهداف نوسازی را مشخص نماید. برای انجام عملیات بازسازی و نوسازی لازم است، با متخصصان مختلف مانند مهندسان معماری، ساخت و ساز و دیگر افراد همکاری کنید.
§ طراحی و انتخاب متریال
در ادامه ارزیابی و شناسایی کاستی ها نوبت به طراحی می رسد. برای دستیابی به اهداف مراحل نوسازی ساختمان اداری در این نوبت باید بر اساس اهداف و نیازهای تعیین شده، معماران و طراحان نقشه های نخست و جزئیات مورد نیاز را طراحی کنند. طراحی باید بر اساس اصول معماری و زیبایی شناسی انجام بگیرد، در کنار آن باید به کاربری و بهینه سازی فضا نیز توجه داشته باشید. یکی از مهمترین بخش های این مرحله استفاده از متریال مناسب برای بازسازی محیط می باشد.
برای ساخت و ساز و نوسازی ساختمان های اداری متریالی را انتخاب کنید، که علاوه بر دوام و مقاومت بالا، سازگاری با محیط زیست، هزینه مناسبی داشته باشد. متریال انتخاب شده توسط کارشناسان باید با سبک طراحی هماهنگ باشد، تا بتواند به زیبایی ظاهری ساختمان ها کمک زیادی کند.
§ دریافت مجوز
بی شک یکی از مهمترین مراحل نوسازی ساختمان اداری دریافت مجوزها می باشد. برای اقدام به بازسازی و نوسازی ساختمان ها لازم است، از مراجع و سازمان های ذیصلاح مجوزهای لازم و ضروری را دریافت نمایید. این مجوزها شامل مجوز ساخت و ساز از سوی شهرداری می باشد، معمولا افرادی که قصد دارند، در ساختمان ها و هر نوع بنایی تغییراتی را ایجاد کنند، ملزم به دریافت این نوع مجوز هستند.
دریافت مجوزهای زیست محیطی برای حفاظت از محیط زیست، همچنین تاییدیه های ایمنی و بهداشت برای اطمینان از ایمنی و بهداشت کارگران از جمله مواردی است، که باید رعایت شود. دقت داشته باشید، دریافت این مجوزها تا حدودی زمانبر می باشد، بنابراین لازم است برای جلوگیری از تاخیر در انجام پروژه نوسازی این مجوزها به موقع دریافت شوند.
§ تخریب و آماده سازی
در این بخش از مراحل نوسازی ساختمان اداری قسمت هایی را که در ساختمان بدون استفاده هستند، را تخریب کرده و از آن ها برای ایجاد یک فضای جدید جهت ساخت و ساز استفاده می کنند. یکی از موارد تخریب دیوارها و سازه های قدیمی می باشد. دقت داشته باشید، فرایند تخریب در ساختمان های قدیمی نیاز به تخصص و تجهیزات مخصوص دارد. پس از عملیات تخریب باید زباله ها و موادی را که بر اثر تخریب در این فضا وجود دارد، را به بیرون ساختمان انتقال دهید، تا به این ترتیب فضا برای انجام عملیات نوسازی باز شود.
پس از انجام این موارد نوبت به آماده سازی زیرساخت ها می رسد. بررسی سیستم های لوله کشی، تهویه مطبوع، برق کشی و … می پردازند. این فرایند باعث می شود، اجرای صحیح مراحل بعدی را تضمین کنید.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید
§ ساخت و ساز
اصلی ترین بخش از مراحل نوسازی ساختمان اداری ساخت و ساز می باشد. این مرحله با آماده سازی محیط آغاز می گردد. در این مرحله سازندگان نقشه های تهیه شده را با استفاده از متریال هایی که از قبل انتخاب کرده اند، را به اجرا در می آورند. در ادامه به برخی از این موارد مهم اشاره خواهیم کرد.
در ابتدای امر نسبت به ساخت دیوارهای جدید و به وجود آوردن فضاهای اداری تازه می پردازند. برای ساخت دیوارهای جدید باید از نقشه ی تهیه شده استفاده کنید.
برای عملیاتی کردن ساختمان به صورت کامل باید به نصب سیستم های آب و فاضلاب، برق، تهویه مطبوع و … بپردازید.
زمانی که ساختمان وارد مرحله نهایی از نوسازی می شود، به نصب کفپوش ها، دیوارپوش و پوشش های مربوط به سقف می پردازند. برای اینکه ساختمان قابل استفاده و بهره برداری شود، لازم است، نسبت به نصب درب و پنجره ها نیز اقدامات لازم انجام گردد.
بعد از ساخت و ساز نوبت به مراحل نوسازی ساختمان اداری در زمینه دکوراسیون داخلی می رسد. در این مرحله با کمک طراحان داخلی چیدمان و دکوراسیون داخلی به بهترین شکل ممکن انجام می شود. برای انجام صحیح این بخش از نوسازی اداری لازم است، نکاتی را رعایت کنید.
سعی کنید برای مبلمان اداری از مبل های ارگونومی و راحت کمک بگیرید، این مبلمان به سلامت کارمندان کمک زیادی می کند. یکی از مهمترین قسمت های طراحی داخلی استفاده از نورپردازی مناسب فضا می باشد. این امر باعث می شود، بر روحیه کارمندان تاثیر مثبتی بر جای بگذارد. استفاده از نورهای طبیعی و رنگ های ملایم بسیار مفید می باشد.
امروزه استفاده از فضاهای اداری باز و انعطاف پذیر برای انجام امور اداری و فعالیت های گروهی بسیار مرسوم شده است. این امر باعث می شود، محیط اداری پویا و کارآمدتری داشته باشید.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی مراحل نوسازی ساختمان اداری پرداختیم. فرایند نوسازی اداری یک امر پیچیده است، که باید به درستی انجام بگیرد، برای اجرای صحیح این مراحل از تیم های حرفه ای نظیر اینفورم دکور کمک بگیرید.